Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

Ką Šv. Valentino dieną veikia mūsų kaimynai?

Švento Valentino diena  yra švenčiama jau daugiau nei 1500 metų. Pagal vieną iš legendų, Romos imperiją valdant Klaudijui II, šalis daug kariavo, ir imperatorius buvo įsitikinęs, kad vedę vyrai yra ištikimesni savo mylimosioms negu tėvynei ir todėl laikinai uždraudė poroms tuoktis. Romoje gyvenęs vyskupas Valentinas išklausydavo įsimylėjėlių išpažintis ir slapta juos sutuokdavo. Tai žinoma labai nepatiko Klaudijui II, liepė vyskupą suimti ir paskyrė jam mirties bausmę. Pasakojama, kad laukdamas savo nuosprendžio Valentinas pamilo kalėjimo prižiūrėtojo dukrą ir savo mirties dieną, vasario 14-tąją,  parašė jai mielės laišką pasirašydamas „Tavo Valentinas“ (manoma, kad dėl to iki šiol atvirukuose ir meilės prisipažinimuose yra rašoma ši frazė). Po kurio laiko Valentinas buvo paskelbtas šventuoju, o vasario 14 diena – tapo meilės švente.

Meilės diena yra švenčiama visame pasaulyje ir vis labiau populiarėja ir Lietuvoje. Tai ne tik proga švęsti meilę su savo partneriu, bet ir puikus laikas sustoti ir pagalvoti apie savo artimuosius: šeimos narius, tėvus, vaikus, draugus  ar senelius. Manome, kad pats geriausias būdas parodyti savo dėmesį, rūpestį bei meilę – dovanoti įspūdžius. Tai galėtų būti KELIONĖS!  Kelionės lėktuvu ,  kelionės autobusu, ar kruizinės kelionės.

O kol rinksitės kaip nustebinti savo mylimuosius, siūlome paskaityti ką vasario 14-tąją veikia mūsų kaimynai 🙂

Lenkija

Lenkai gana greitai perėmė vakarų kultūros tradicijas, ir Valentino diena dabar yra tokia pat populiari kaip ir kitose šalyse. Tradiciškai šią dieną lenkai savo mylimosioms dovanoja šokoladinius saldainius, rožes, atvirukus, kvepalus, papuošalus,  o moterys savo vyrus palepina dar ir elektroniniais prietaisais ar drabužiais. Romantiški pabėgimai dviems čia ypač populiarūs.  Daugelis lenkų leidžiasi į romantišką piligriminę kelionę į Chelmno (Čelmne), kuris yra netoli Lodzė,  palei upę įsikūręs miestelis. Būtent čia, parapijos bažnyčioje, kelis šimtus metų yra saugomos įsimylėjėlių globėjo Šv. Valentino relikvijos. Čelmnas  dar vadinamas „meilės miestu“ , įsimylėjėliai čia atvyksta pasimelsti ir prašo palaiminti jų santuokas . Pagrindinė miesto aikštė tampa bučinių ir meilės prisipažinimų epicentru, joje raudonai švyti širdies skulptūra ir vakaras vainikuojamas fejerverkais.  

Norintiems pailsėti ir romantiškai praleisti savaitgalį dviese siūlome apsilankyti Varšuvoje 5* viešbutyje Intercontinental  Warszawa . Čia rasite ne tik kelis restoranus bei šokoladinę pirmame aukšte, tačiau taip pat galėsite pasimėgauti SPA paslaugomis, pasišildyti sūkurinėje vonioje kuri yra net 43 aukšte bei  apsilankyti pirtyse. Ryte Jūsų lauks ištaigingi pusryčiai su putojančio vyno taure ir arfos stygų skambesiu kas puikiai nuteiks visai dienai.

Krokuvoje galite aplankyti ne tik karališkuosius rūmus ant Vavelio kalvos ar apsilankyti Veličkos druskos kasyklose bet ir įamžinti savo meilę pakabinant spyną ant tilto. 2010 m. rugsėjo 30 d. buvo atidarytas Tėvo Bernateko pėsčiųjų tiltas kuris driekiasi per Vyslos upę ir jungia Kazimiero bei  Podgorzės rajonus. Prie tilto yra pakabinta šimtai spynų, kurių raktus žmonės išmeta į Vyslos upę kaip įsipareigojimo vienas kitam ženklą. Ant spynų dažnai išgraviruojami jas kabinusių asmenų inicialai.

 

Latvija

Panašiai kaip ir Lietuvoje, mūsų kaimynai išskirtinių tradicijų pažymėti meilės dienai neturi. Dažniausiai vieni kitiems dovanoja saldžias dovanas, kvepalus, papuošalus ir visokias kitas mielas smulkmenėles. Dauguma taip pat mėgsta savaitgalio pabėgimus į gamtą, o kur tai geriau daryti jei ne prie jūros. Jūrmala pamėgta ne tik lietuvių, bet ir pačių latvių.

 Mylintiems gamtą bei skanų maistą, manome,  Baltic Beach Hotel & SPA 5* viešbutis yra puikus pasirinkimas. Pats  viešbutis įsikūręs ant jūros kranto ir turi privatų paplūdimį, parką, yra vaikų žaidimų aikštelė ir nemokamas parkingas. Viešbučio restoranuose galėsite pasimėgauti italų, prancūzų virtuvės patiekalais, taip pat galėsite paragauti ir šviežių jūros gėrybių. Skaniai pavalgę galėsite jėgas atgauti „Baltic Beach“ SPA centre, kuriame atliekama daugiau nei 400 procedūrų. Visi svečiai kas dieną 90 minučių gali mėgautis SPA zonos malonumais tokiais kaip šilto jūros vandens baseinai, Hilmalajų bei kedro pirtis, romėniškos garų pirtys, kriokliai, povandeninio masažo srovės bei sūkurinės  vonios.

Noriems nuveikti ką nors neįprasto ar ištroškusiems nuotykių – siūlome apsilankyti kino miestelyje!
 Kino miestelis Cinevilla yra įsikūręs apie 50 km nuo sostinės ir jame galėsite pamatyti kaip Ryga atrodė prieš maždaug 100 metų. Baltijos šalyse šis kino miestelis yra vienintelė tokio didelio masto kino dekoracija. Galėsite ne tik išsinuomoti kostiumus ir pasijusti tikrais miestelio gyventojais, tačiau sudalyvausite kino filmavimo procese  - perlipsite liepsnojančią sprogymę, dideliu greičiu važiuosite dviračiu, panirsite į povandeninį pasaulį arba paskraidysite padebesiais. Taip pat teritorijoje yra duonos kepykla, kur ne tik galėsite pasižiūrėti kaip ji gaminama, tačiau ir įsigyti kepaliuką, o smuklėje galėsite padegustuoti latviškų patiekalų.


Kol dar turite laiko – siūlome aplankyti kaimynus, nes tik iki 2023 m. vasario 14 d. būtent šioms kelionėms su kodu „Valentinas3“ kiekvienam keliautojui dovanojame 3% nuolaidą nuo pagrindinės kelionės kainos. Keliaujant dviese – gausite net 6% nuolaidą nuo pagrindinės kelionės kainos, tad keliauti dviese tikrai verta 🙂

 

Jūsų InterluxTravel  🙂