Kulinarinio paveldo keliais + sraigių ūkis
Kulinarinio paveldo keliais + sraigių ūkis
Interlux Travel

Kulinarinio paveldo keliais + sraigių ūkis

PDF

1 diena

• Išvykstame iš Molėtų.
• Kelionė link Kėdainių.
• Apžvalginė ekskursija po Kėdainių senamiestį.
• Po ekskursijos papulsite į virtinukų rojų ir padegustuosite kelių rūšių ypatingų virtinukų.
• Vėliau vykstame į midaus, lietuviško sūrio ir medaus su lifolizuotomis uogomis bei žolelėmis degustaciją. Dalyvausite degustacinėje – pažintinėje programoje „MIDAUS UPĖS TEKĖJO…“.
• Vykstame link Kaišiadorių.
• Netrukus atsidursite lietuviškoje Prancūzijoje - sraigių ūkyje 
• Grįžtame atgal į namus iki vidurnakčio.

KĖDAINIŲ vardas pirmą kartą minimas dar 1372m. Nuo XIVa. vid. jie priklausė Radviloms. 1590m. Kėdainiai gavo Magdeburgo teises. Kėdainių senamiestis – architektūrinis ir archeologinis paminklas. Čia yra svarbiausi miesto statiniai: gotikinė Šv. Jurgio bažnyčia, rotušė, rektorių namai, evangelikų reformatų bei evangelikų liuteronų bažnyčios, karmelitų vienuolynas ir kt.

Tikriausiai visi žinome, kad Kėdainiai – agurkų kraštas. Sakoma, kad juos čia pradėjo auginti atsikėlę žydai. Gidas išsamiai apie tai Jums papasakos.

Pietausime netoli Kėdainių.
Užsuksime pas kulinarinio paveldo puoselėtojus paragauti rankų darbo produkcijos - degustuosime įvairių rūšių rankų darbo virtinukų - tame tarpe su ančių kepenėlėmis, su grybais ir net su šamu! O šamai į šią virtuvę atkeliauja iš Kėdainių rajone įkurto ūkio.

Beje, naminiai virtinukai yra labai netradicinių ir išskirtinių formų.

Pietaujant turėsite galimybę padegustuoti „Raganės“ firminio midaus. Ir netgi įsigyti jo laiktuvėms.

Iš agurkų sostinės Kėdainių lauktuvių parsivešite saldaus agurkų džemo, kurio receptą sukūrė kėdainiškiai.

Vėliau sočiai pavalgę keliausime į midaus daryklą.

Ten pasiūlysime Jums susipažinti su seniausio lietuvių alkoholinio gėrimo istorija, vartojimo papročiais ir gamybos ypatumais.

Jos metu mūsų klientai :
- susipažins su midininku, jo šeima, midaus istorija, vartojimo tradicijomis,
- degustuos 9 skirtingas midaus rūšis,
- vaišinsis medumi, įvairiais medaus mišiniais (su įvairiomis žolelėmis bei lifolizuotomis uogomis) su naminiu sūriu (turime savo bityną),
- dalyvaus viktorinoje, kurios nugalėtojų lauks netikėti prizai.

Midus - tai natūralios fermentacijos, nespirituotas alkoholinis gėrimas. Midus gaminamas iš bičių medaus. Ir Jūs turėsime galimybę juo pasimėgauti ir apie jį daugiau sužinoti bei įsigyti lauktuvėms.

Šeimininkai už gerą kainą Jums parduos savo gamybos midaus lauktuvėms 

Iš midininko sodybos lauktuvių parsivešite nuostabaus kvapo ir skonio midaus.

Sraigių ūkis, įsikūręs netoli Kaišiadorių.

Čia praleisite laiką gamtos apsuptyje ir sudalyvaukite edukacinėje programoje. Ekskursijos metu susipažinsite su sraigių gyvenimu nuo ikriuko iki etapo tinkamo maisto gamybai. Pramogos metu laukia gurmaniška sraigių degustacija, kurios metu ragausite lauko krosnyje paruoštas sraiges, degustuosite jų sriubą ir kitus užkandžius.

Lauktuvių galėsite įsigyti sraigių, jų užtepėlių ar net sraigių čipsų.

Iš sraigių ūkio parsivešite gurmaniškų lauktuvių.


Į kelionės kainą įskaičiuota:


• Kelionė autobusu.
• Kelionės vadovo-gido paslaugos.
• Kelionės dokumentų sutvarkymas.
• Ekskursija po Kėdainių senamiestį
• Pietūs su edukacija - naminių rankų darbo įvairių rūšių virtinukų degustacija.
• Degustacinė – pažintinė programa „MIDAUS UPĖS TEKĖJO“.
• Degustacinė – edukacinė programa sraigių ūkyje.


Pastabos:


• Kelionės išvykimo, atvykimo ir kiti laikai gali keistis – patikslinta informacija atsiunčiama į elektroninį paštą (2-3 dienas prieš kelionę).
• Visos ekskursijos vedamos lietuvių kalba.
• Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali keistis.
• Muziejuose, bažnyčiose ir kituose mokamuose objektuose kelionės vadovas ekskursijų neveda.
• Įėjimo bilietai į mokamas lankytinas vietas (dvarus/muziejus/bažnyčias ir pan.) nėra įskaičiuoti į kelionės kainą.
• Kelionės vadovas gali keisti programos eigą.
• Nepamirškite į kelionę pasiimti paso/asmens tapatybės kortelės, galiojančio/-s ne trumpiau nei 3 mėnesius po grįžimo iš kelionės datos.