Kelionė į Ventės ragą
Kelionė į Ventės ragą
Interlux Travel

Kelionė į Ventės ragą

PDF

Ekskursija po Raudondvario pilį-dvarą  ,,Vaiduoklio beieškant”. Lankome Raudondvario dvaro ansamblį. Jame įsikūręs muziejus – kompozitoriaus Juozo Naujalio atminimo kambarius, aplankome dvaro požemius. Raudondvario dvaro kompleksas tampa vis stipresniu traukos centru. Išsiaiškinsime visų pastatų paskirtį. Keliautojas F. Novakovskis 1857 metais pabrėžė, kad „kas tik važiuoja pro Kauną, nepamiršta užsukti į Raudondvarį, nes čia visiems svetingai atveriami vartai“ – taip užkoduodamas ateities kartoms išsaugoti ir puoselėti bendravimo ir svetingumo vertybes.

Apsilankymas Raudonėje. Raudonės pilis – veikianti mokykla, iš pilies bokšto Nemuno panoramos stebėjimas. Garsieji Lietuvos didikai, jų kultūrinis palikimas Lietuvoje. Grafų tradicijos ir papročiai.

Pažintinė programa apie reprezentacinių pilių reikšmę Lietuvai. Panemunės pilių reprezentaciją baigia Skirsnemunės pilis, turėjusi daug valdytojų. Nusikaltimai ir bausmės viduramžiais. Pilies kalėjimas, menės, požemiai. Lankydami Raudonės pilies bokštą, Skirsnemunės pilį mokiniai atranda skirtumus tarp gynybinės ir reprezentacinės pilies, sužino istorijas, legendas.

Rambyno kalnas (45,4 m virš jūros lygio) yra 2 km į pietus nuo Lumpėnų, Pagėgių savivaldybėje, dešiniajame Nemuno krante. Rambyno regioninis parkas yra viena iš Lietuvos saugomų teritorijų, esanti Europos Sąjungos pasienyje su Kaliningrado sritimi. Legendomis ir padavimais garsėjantis Rambyno kalnas vasarą sulaukia tūkstančių turistų, susipažįstančių su Panemunės įžymybėmis. Lankytojus čia traukia nuo kalno apžvalgos aikštelių atsiverianti panorama į Nemuno žemupį ir plačias jo pakrantes bei kitapus tolumoje kylančius Tilžės (dabartinio Sovetsko) miesto bokštus.

Apsilankymas Ventės rage. Ventės ragas ilgai buvo laikomas pačia pavojingiausia marių vieta: ten skendo laivai ir žmonės. Dabar čia pavasarį ir rudenį ant aukštų stulpų iškeliami didžiuliai tinklai paukščiams gaudyti. Ornitologijos stotyje yra gamtos muziejus. 1950 m. čia įkurta hidrobiologijos stotis, tirianti žuvų gyvenimą. Gamtininkai Ventės rage sodina specialų uogakrūmių parką praskrendantiems paukščiams maitinti.

Kultūrinė programa laivu ,,MINGĖS EGZOTIKA.  Apžvalginė ekskursija po Nemuno deltos unikalias vietoves. Nemuno delta – vienas iš originaliausių Lietuvos kraštovaizdžių. Čia viskas greitai kinta. Keičia žmonės. Keičia ir Nemunas. Minijos kaimas – archit. p. Čia pagrindinė “gatvė” – Minijos upė. Plauksime su laivu NEPTŪNU, kuris talpina 50 žmonių, jis yra uždaras, gerai nuo lietaus pasislėpti, saugesnis vaikams. Bet galima imti ir du mažesnius laivelius MINIJA, jis atviras, aplink yra visur kur vaikams susėsti, atviras vaizdas į plaukimą, bet nėra taip saugu, tačiau geras vaizdas ir tinka geru oru, kai nelyja. Arba galima rinktis pasiplaukiojimą vandens dviračiais.