LAPLANDIJA (lėktuvu ir autobusu) LIETUVIŲ KALBA
LAPLANDIJA (lėktuvu ir autobusu) LIETUVIŲ KALBA
Interlux Travel

LAPLANDIJA (lėktuvu ir autobusu) LIETUVIŲ KALBA

nuo 499

nuo 279

Kelionės datos
Perkant ekskursijų paketą
Perkant be ekskursijų paketo
Užsakyti
nuo 499 €   nuo 279 €
• 3* viešbutis Fortūnos sistema
Perkant ekskursijų paketą
nuo 499 €   nuo 279 €
Perkant be ekskursijų paketo
nuo 579 €   nuo 358 €
• Apgyvendinimas 4* viešbutyje be pusryčių (dviviečiuose kambariuose)
Perkant ekskursijų paketą
nuo 569 €   nuo 349 €
Perkant be ekskursijų paketo
nuo 649 €   nuo 428 €

Į kelionės kainą įskaičiuota

Skrydžio bilietas: Vilnius – Oulu (AirBaltic)
Rankinis bagažas (55x40x20 cm) + asmeninis krepšys (30x40x10 cm) bendras svoris iki 8 kg
Registruotas bagažas iki 20 kg (100х50х80 cm)
Kelionė autobusu
Kelto bilietas: Helsinkis - Talinas
3 nakvynės 3* viešbutyje (Fortūnos sistema) Suomijoje be pusryčių (dviviečiuose kambariuose)
1 nakvynė 3* viešbutyje (Fortūnos sistema) Taline be pusryčių (dviviečiuose kambariuose)

Ekskursijų ir pervežimo paketas 99 €

Ekskursija Taline
Apžvalginė ekskursija Helsinkyje
Ekskursinė išvyka į Kalėdų senelio kaimelį (įėjimo bilietai apmokami papildomai)
Pusryčiai viešbutyje
Pervežimo paslaugos
Kelionės vadovo paslaugos

Papildomos ekskursijos
(apmokama kelionės metu)

Ekskursinė išvyka į Ranua zoologijos sodą (įėjimo bilietai į parką apmokami pačių keliautojų) 25€
PDF

1 diena

• Atvykimas į Vilniaus oro uostą.
• Skrydis: Vilnius – Oulu (~11:55-13:55).
• Atskridimas į Oulu.
• Vykstame į 3* viešbutį.
• Įsikūrimas viešbutyje.
• Poilsis.
• Nakvynė viešbutyje.

Oulu miestą 1605 m. įkūrė karalius Karolis IX Botnijos įlankoje, Oulujoki upės žiotyse, priešais pilį Linnansaari saloje. Oulu yra šiaurės Suomijos kultūros sostinė. Čia gyvena daug menininkų, rašytojų ir muzikantų, tarp jų ir „rėkiantis choras“ Mieskuoro Huutajat (Mieskuoro Huutajat), kitaip dar vadinamas „rėkiančiais vyrais“.
Jei pasiseks, turėsite galimybę pamatyti šiaurės pašvaistę. Šiaurės pašvaistę galima pamatyti giedromis, tamsiomis naktimis. Geriausias laikas pamatyti šiaurės pašvaistę yra nuo 21:00 iki 23:30 val.

Suomiai vaiduoklišką švytėjimą danguje vadina „revontulet“, o tai reiškia „ugninės lapės“. To ištakos glūdi samių kultūroje, pagal legendą šiaurės pašvaistė pasirodė dėl per apsnigtas kalvas perbėgusios lapės ir uodega į dangų siunčiančios sniego kibirkštis. Kitos šiaurės tautos tikėjo, kad šiaurės pašvaistė kilo iš mirusiųjų kraujo, pralieto kraujo dvasioms žaidžiant kamuolį ar jodinėjant pomirtiniame gyvenime. Kita legenda pasakoja, kad šis reiškinys įvyksta, kai pats Thoras meta žaibą į Väinämöineną, didžiojo suomių epo „Kalevala“ herojų. Iš tiesų, nuo Sibiro iki Škotijos ir didžiųjų Amerikos lygumų kiekviena kultūra, kurioje pasirodo šios kerinčios šviesos, sukūrė savo mitologiją, paaiškinančią Spindulį. Jį supa tiek legendų, kiek apie Saulę ir Mėnulį.

Mokslas mums pateikė ne mažiau gražų paaiškinimą nei mitologinis. Pagrindinė šiaurės pašvaistės atsiradimo priežastis yra saulės blyksniai, sukeliantys saulės audras ir saulės vėjai, pasiekiantys mūsų planetą. Saulės vėjai neša elektronus, kurie susiduria su molekulėmis jonosferoje, sukurdami elektromagnetinę spinduliuotę, kuri svyruoja nuo infraraudonųjų iki ultravioletinių. Matomas spektras paprastai yra baltos ir žalios spalvos, kurią sukuria sužadintos deguonies molekulės, o rausva šviesa dažniausiai gaunama iš azoto.

2 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą pusryčiai įskaičiuoti).
• Ekskursinė išvyka į Laplandiją Kalėdų Senelio kaimą Rovaniemi mieste (įėjimo bilietai apmokami papildomai pačių keliautojų).
• Norintys galės pasivažinėti Haskių tempiamomis rogėmis (papildomas mokestis).
• Sugrįžtame į viešbutį.
• Nakvynė viešbutyje.

Netoli Rovaniemio miesto, pasislėpęs miške, yra Joulukka – stebuklingas miško kaimelis, kuriame gyvena elfai ir troliai – svarbiausi Kalėdų Senelio pagalbininkai! O prie pat poliarinio rato, Syväsenvaara kalvos požeminiame urve, svečius iš viso pasaulio pasitinka Santa parkas (įėjimo bilietai apmokami papildomai).

Santa parke galėsite aplankyti begalę slaptų vietų ir lankytinų vietų, tokių kaip milžiniškas sniego gniūžtė, elfų paštas, elfų žaislų fabriko dovanų parduotuvė, imbiero kalėdinė kepyklėlė, elfų žaislų fabriko paslapčių šou, Santa parko šokių šou (3 kartus per dieną), Magiškasis traukinys „Metų laikai“, Elfų dirbtuvės, Kaligrafijos mokykla, Elfų mokykla (5 kartus per dieną), Ledo galerija ir baras lydimi Ledo princesės, taip pat turėsite galimybę apsilankyti ledo bare ir kavinėje „Kota“, galėsite kirsti poliarinį ratą, ir nepamirškite per JoinMe Tube nusiųsti savo asmeninę kalėdinę vaizdo atvirutę!

Nors elfai yra labai žaismingi ir neramūs, jie visada labai džiaugiasi sulaukę svečių ir mielai padės surasti, kas tai bebūtų. Ir jei jums ypač pasiseks, jie jums papasakos keletą ypač slaptų Kalėdinių paslapčių. Tikrai sutiksite Kalėdų Senelį, kuriam į ausį galėsite pašnibždėti savo brangiausią norą, o jis mielai įteiks jūsų vaikams iš anksto paruoštas dovanas.
Aplankę Santa Parką, savo nuožiūra, už papildomą mokestį galėsite pasisemti daug nepamirštamų įspūdžių ir emocijų pasivažinėję haskių traukiamomis rogėmis ir apsilankę elnių safaryje, kuriame galėsite pasivažinėti elnių traukiamomis rogėmis.

3 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą pusryčiai įskaičiuoti).
• Išsiregistravimas iš viešbučio.
• Laisva diena Oulu arba už papildomą mokestį galimybė aplankyti Ranua zoologijos parką (pervežimo mokestis - 25 € + papildomai apmokami įėjimo bilietai).
• Išvykimas iš Oulu link Helsinkio.
• Įsikūrimas viešbutyje.
• Poilsis.
• Nakvynė viešbutyje.

Ar kada nors lankėtės sniege paskendusiame laukinės gamtos parke? Ar kada matėte poliarinius gyvūnus jų natūralioje gyvenamoje aplinkoje? Lengvoje prieblandoje skendinčiame miške vaikštinėdami mediniais takeliais ir tilteliais (vaikai čiuoždami rogutėmis), grožėsitės lokiais, lūšimis, pelėdomis, aplankysite jauniausią parko gyventoją - šiemet gimusį baltąjį lokiuką Ranzo. Pasiekę gyvūnų varovų jurtą, galėsite ten užsikurti ugnį, išsikepti savo atsineštą dešrelę ar pasičirškinti lašinių gabalėlį, o jei norėsite stipriau užkąsti, galėsite apsilankyti laplandiškų patiekalų restorane.

4 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą pusryčiai įskaičiuoti).
• Išsiregistravimas iš viešbučio.
• Tęsiame kelionė link Helsinkio.
• Ekskursija po Helsinkį.
• Vykstame į uostą.
• Registracija į keltą.
• Plaukimas iš Helsinkio į Taliną.
• Atvykimas į Taliną.
• Vakarinė ekskursija po Taliną.
• Įsikūrimas viešbutyje.
• Poilsis.
• Nakvynė viešbutyje.

5 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą pusryčiai įskaičiuoti).
• Išsiregistravimas iš viešbučio.
• Kelionė per Estijos ir Latvijos teritoriją.
• Atvykimas į Lietuvą (per Panevėžį, Kauną ir Vilnių) naktį.

Papildomai galite isigyti

Jei keliaujate trise, tuomet už trivietį kambarį bus taikomas papildomas mokestis asmeniui (pagal užklausą, vietų kiekis ribotas) 25€
Jei keliaujate vienas(-a), tuomet už vienvietį kambarį 3* viešbutyje bus taikomas papildomas mokestis 170€
Jei keliaujate keturiese, tuomet už keturvietį kambarį bus taikomas papildomas mokestis asmeniui (pagal užklausą, vietų kiekis ribotas) 15€
Jei keliaujate vienas(-a), tuomet už vienvietį kambarį 4* viešbutyje bus taikomas papildomas mokestis 190€
Fiksuota vieta autobuse 20€
Pusryčiai viešbučiuose (neperkant ekskursijų paketo) 40€
Santa Parko įėjimo bilietai suaugusiems, UŽSAKOMA IR APMOKAMA IŠ ANKSTO! 49€
Santa Parko įėjimo bilietai vaikams 3-12 metų, UŽSAKOMA IR APMOKAMA IŠ ANKSTO! 42€
Pasivažinėjimas haskių tempiamomis rogėmis (~500 m) - suaugusiems (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO, APMOKAMA KELIONĖS METU) - apie 35€
Pasivažinėjimas haskių tempiamomis rogėmis (~500 m) - vaikams 4-12 metų (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO, APMOKAMA KELIONĖS METU) - apie 25€
Pasivažinėjimas elnių tempiamomis rogėmis ~400 m (4-5 žmonės rogėse) - suaugusiems (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO, APMOKAMA KELIONĖS METU) - apie 30€
Pasivažinėjimas elnių tempiamomis rogėmis ~400 m (4-5 žmonės rogėse) - vaikams 3-12 metų (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO, APMOKAMA KELIONĖS METU) - apie 25€
Ranua zoologijos sodo įėjimo bilietai suaugusiems (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO, APMOKAMA KELIONĖS METU) - apie 24€
Ranua zoologijos sodo įėjimo bilietai vaikams 4-14 metų (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO, APMOKAMA KELIONĖS METU) - apie 19€
Ranua zoologijos sodo įėjimo bilietai vaikams iki 4 metų (UŽSAKOMA IŠ ANKSTO) 0€

Apmokama kelionės metu

Įėjimo bilietai į lankomus objektus.
Turisto mokestis, kuriuo apmokestinami visi į šalį atvykstantys ir joje apsistojantys keliautojai. Mokesčio dydį nustato šalies vietos savivaldybės administracija (turisto mokesčio dydį patikslins kelionės vadovas kelionės metu)
Privalomas transporto-kelių mokestis - 3 €/asm.

Svarbi informacija

Kelionės vadovas/gidas informaciją pateikia lietuvių kalba!
Tikslią informaciją su išvykimo vieta ir laiku rasite mūsų svetainės skyriuje "Išvykimai" prieš 1-2 dienas iki kelionės pradžios
Kelionės vadovas gali keisti programos eigą
Kelionė organizuojama reisiniais skrydžiais, todėl dėl lėktuvo bilietų pabrangimo organizatorius gali atmesti rezervaciją arba pasiūlyti keliautojui priemoką
Turėsite laisvo laiko ar ne, priklausys nuo to, ar nėra nenumatytų situacijų, eismo spūsčių ir kitų nukrypimų nuo grafiko
„Ryanair“ ir „Wizz Air“ avialinijos nemokamai nesodina lėktuvo keleivių greta vienas kito
Prieš užsisakydami kelionę, būtinai apsilankykite skyriuje SVARBI INFORMACIJA
Jei esate ne Lietuvos Respublikos pilietis, dėl įvažiavimo reikalavimų į kitas šalis sąlygų susisiekite su valstybės, į kurią ketinate vykti, kompetentingomis institucijomis (diplomatinė atstovybė, konsulinė įstaiga ar migracijos tarnyba).
Keliautojas pats atsako už reikalavimų vykdymą įvažiuojant į jo pasirinktą šalį bei visų reikalingų dokumentų turėjimą. Prašome būti dėmesingus ir nuolat sekti naujausią informaciją!