Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

Vasaros kryptys

Your Image

Trumpos, bet įspūdingos atostogos – mažasis Baltijos kruizas
Violeta KARALIŪNAITĖ

Trumpas atokvėpis vidury darbų dar niekam nepamaišė. O jei tas atokvėpis dar ir niekada nepatirtas – įspūdžiai liks ilgam. Ieškantiems ramybės, peno akims, saldėsių protui ir mankštos kojoms trijų dienų kruizas Baltijos jūra aplankant Taliną, Stokholmą ir Rygą –  tinkamas ir kišenei neskausmingas sprendimas.

Viskas apgalvota

Ieškodami paskutinės minutės kelionių pasiūlymų dairykitės ne tik į dangų skrodžiančius lėktuvus. Kelionių organizatorius SIA INTERLUX TRAVEL jau ne vienerius metus siūlo pažintines išvykas keltais į Skandinavijos sostines. Pasak kelionių organizatoriaus vadovės Lietuvoje Rūtos Vainonienės, kartu su INTERLUX TRAVEL mažuoju Baltijos kruizu keliavo jau bemaž pusė Lietuvos.

Kas niekada nesilankė Skandinavijoje, tokia pažintinė ekskursija įstrigs ilgam. INTERLUX TRAVEL internetiniame puslapyje būtent šiam mažajam Baltijos kruizui labai dažai skelbiamos akcijos. Pažinti, pamatyti ir patirti galima net ir plačiai neatvėrus piniginės. Renkantis kruizą rekomenduojama pirkti ir pervežimų bei ekskursijų paketą. Įsigijus jį, jums nebereikės niekuo rūpintis. Visada šalia bus išsamiai ir šmaikščiai apie istoriją pasakojantis gidas, nemėgstantiems daug vaikščioti patiks patogi kelionė autobusu visose aplankytose sostinėse.

Senojo Talino paslaptys

Įsigijusiems pervežimų ir ekskursijų paketą kelionė prasideda anksti ryte. Didelis, patogus kelioninis autobusas turistų laukia Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. Jei keliauja didelė grupė, autobusas gali atvykti ir į Tauragę.

Mes keliavome iš Kauno. Pusę trijų ryto autobusas ir kelionės vadovas turistų laukė sutartoje vietoje. Su keliais trumpais sustojimais kavai, pusryčiams, kojų pamiklinimui apie pietus pasiekėme Taliną. Pažintinė ekskursija prasidėjo Talino senamiestyje. Perėję Viru vartus, patenkate į jaukias senamiesčio gatveles. Per 800 gyvavimo metų Talinas ištisus šimtmečius kovojo dėl savo išlikimo. Dėl uosto kovėsi ir švedai, ir Rusijos imperija. Senasis Talinas tapo klasikinio viduramžių miesto pavyzdžiu Šiaurės Europoje. Senamiestyje puikiai išlikusios senosios viduramžių bažnyčios su įspūdingomis varpinėmis, bastionų bokštai su požemiais, muziejai, parkai, sodai ir panoraminės apžvalgos aikštelės. Talino senamiestis padalytas į apatinę ir viršutinę dalis. Ekskursijos metu gidas išsamiai papasakoja apie XIV a. pastatytą rotušę, ant kurios bokšto įsitaisęs Talino simbolis Senasis Tomas. Lipdami laipteliais Trumposios Kojos gatvele pasieksite Aukštutinį Taliną, kur jau IX a. buvo pastatyta tvirtovė, o dabar čia įsikūręs Estijos Parlamentas. Pamatysite XIII a. iškilusią Domo katedrą ir žymiai naujesnę Aleksandro Nevskio stačiatikių katedrą. Po ekskursijos turistų dar laukia laisvas laikas. Paskanaukite Talino senamiesčio kavinėse siūlomų patiekalų ar gardžių gaivinančių gėrimų.

Kruizo malonumai

Sutartu laiku ir vietoje keliautojų ir vėl lauks autobusas, nuvešiantis į kruizinių laivų terminalą. Gavę įlaipinimo bilietus pateksite į naujus namus ant vandens. Kelte lauks dvi nakvynės, todėl išlipdami pasiimkite visą kelionės bagažą. Pirkdami kelionės paketą išsirinkite ir jums patinkančią kajutę. Apsistoti galite ir vienvietėse kajutėse, jei į kruizą leidžiatės vienas. O keliaudami su šeima galite rinktis iš triviečių, keturviečių kajučių su langu arba be jo. Mes pasirinkome keturvietę kajutę be lango. O jis ir nebūtinas. Grožėtis jūra, Stokholmo salų archipelagu galima ir dengtame arba atvirame viršutiniame denyje, taip pat vakarieniaujant ar pusryčiaujant kelto restorane. Beje, tiek pusryčiai, tiek vakarienės kelte perkamos papildomai, bet nenorintiems išlaidauti niekas nedraudžia į kajutę ar denį atsinešti savo maisto.

Keturvietėse kajutėse keliautojų lauks dviaukštės lovos – puiki atrakcija į kruizą leidžiantis su vaikais.

Pramogų kelte tikrai netrūksta: vaikų žaidimų kambariai, specialūs kambariai cigarų mėgėjams, įvairūs restoranai, kavinės, kavos barai. Vakare laukia ir speciali kelto šou programa, bingo vakaras. Net keliose salėse groja tiek klasikinė, tiek populiarioji muzika. Visi pasirodymai ir šou programa nemokami. Laive galima pasiimti vakaro programą, kurioje parašyta, kada ir kurioje kelto vietoje vyks pasirodymas. Yra neapmuitintų prekių parduotuvė, kurioje kiek pigiau galite įsigyti suvenyrų.

Baltijos perlas Stokholmas

Gražiausi Baltijos jūros vaizdai pasitinka ryte artėjant Stokholmo link. Norint grožėtis archipelagu, patariama atsikelti bent 7 valandą ir pasikelti į viršutinį kelto denį. Sunku akis atplėšti nuo jūroje pabirusių salų ir salelių. Vienos visiškai laukinės gamtos apsuptyje, salose auga vos vienas medis, o kitose įkurti švedų vasaros nameliai, kuriuos pasiekti galima tik vandeniu. Yra ir didesnių salų, kuriose verda gyvenimas. Stokholmo salų archipelagas sudarytas iš 24 000 salų!

Stokholme keltas švartuojasi apie 10 val. ir prasideda pažintinė kelionė į Švedijos sostinę ir didžiausią Skandinavijos miestą. Kai kurie keliautojai Stokholmą vadina viena gražiausių sostinių pasaulyje. Miestas išsidėstęs 14 salų, kurias jungia 57 tiltai. Įspūdingi pastatai, žalios miesto erdvės ir daug vandens aplink – lietuviui tikrai neįrastas sostinės vaizdas. Jei jūsų grupėje atsiras dauguma norinčiųjų, kelionių organizatorius nuveš į vieną įspūdingiausių Stokholmo Vazos muziejų. Milijonai turistų į jį keliauja pamatyti vienintelio pasaulyje išlikusio XVII amžiaus karinio laivo – Vazos, kuris priklausė Švedijos karališkojo karo laivynui. Perkant bilietus kelionių agentūroje, nereikės grūstis eilėse, visa grupė katu su gidu per atskiras duris pateks į vidų ir po ekskursijos muziejuje dar turės laiko patyrinėti unikalų laivą iš arčiau. Laivas nors ir pats žymiausias muziejaus eksponatas, bet tikrai ne vienintelis.

Dar Stokholme keliautojų laukia ekskursija po senamiestį ir pažintis su karaliaus rūmais. Jei pasiseks, pamatysite ir sargybos pasikeitimo ceremoniją.

Stokholme daug lankytinų vietų galima aplankyti tiesiog pėsčiomis. Vaikščiodami mažomis vingiuotomis gatvelėmis pamatysite ir galėsite užsukti į daugybę amatininkų parduotuvių, antikvariatų, meno galerijų ir kavinių. Turėsite laisvo laiko, kurį galite išnaudoti poilsiui ar pačiame centre esančių muziejų lankymui.

Norus pildantys Rygos muzikantai

Pavakarę ir vėl sėsite į autobusą ir vyksite į keltą. Palikdami Stokholmą, kad ir koks būtų oras, pasikelkite į viršutinį denį ir grožėkitės nutolstančio miesto ir atsiveriančio archipelago panoramomis, o pasiilgusieji pramogų gali užsiimti geriausias vietas laivo naktiniame klube ir laukti šou programos arba šokti iki paryčių.

Ryte keltas švartuosis Taline, o keleiviai su visais daiktais patogiai įsikurs autobuse ir vyks į Rygą. Čia pagal turistų pageidavimus kelionės gidas parinks ekskursijos programą – susipažinsite su Rygos istorija, aplankysite senamiestį, sugalvosite norą prie Brėmeno muzikantų skulptūros, uždegsite žvakelę katedroje. Rygos pilis, statyta 1330 metais, ne kartą buvo nuniokota, o atkūrus nepriklausomybę joje duris atvėrė prezidento rezidencija. Būtinai išklausykite istorijos apie puošniausią Rygos pastatą – Juodagalvių riterių rūmus. Laisvu laiku dar galite pakilti į Šv. Petro bažnyčios bokštą ir pasigėrėti miesto panorama arba nusileisti į prieplauką ir paplaukioti laiveliais.

Po ekskursijos Rygoje dar laukia kelionė namo. Prieš vidurnaktį jau pasieksite Vilnių ir kitą dieną įspūdžiais pasidalysite su artimaisiais. Kelionės – geriausia investicija. Pasinaudokite ja.

Užsisakyti mažąjį Baltijos kruizą galite agentūros INTERLUX TRAVEL internetiniame puslapyje www.interluxtravel.lt

Į Skandinaviją iš Talino plaukia štai tokie keltai

Stokholmą daugelis turistų vadina vienu gražiausių miestų Europoje

Kelionių agentūros nuotraukos