Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

NEVALIA PRALEISTI: TOP  5 EUROPOS MIESTAI, KURIUOS PRIVALU PAMATYTI

Žodis atostogos kiekvienam kelia vis kitokias asociacijas - kažkam tai poilsis prie jūros, maloniai šildant saulei, kitam tai pažintinė kelionė po įvairiausius žmogaus rankos nepaliestus gamtos kampelius. Dar kitam tai nebūtinai ilgas poilsis kitoje šalyje, tačiau savaitgalio kelionė į žavų Europos miestą, galbūt paskutinės minutės kelionės pasiūlymas į dar neaplankytą Europos kraštą. Būtent tai Interlux Travel nori pristatyti šiandien. Kelionė į judrų, gražų, išskirtinį miestą gali tapti nuostabia patirtimi. Nėra abejonės, jog garsiausi Europos miestai užima aukščiausias vietas visame pasaulyje, todėl yra gausiai lankomi turistų ištisus metus. Miestuose galima atrasti kažką stebuklingo - garsiausieji iš jų turi savo unikalias istorijas, susidedančias iš milijono akimirkų, menančių gilią praeitį ir tuo pačiu atspindinčių moderniąją tikrovę. Interlux Travel atrinko keliautojams penkis žaviausius bei populiariausius Europos miestus, kurie paliks įspūdį net ir tiems, kurie savęs nelaiko “miesto žmonėmis.”

1. Paryžius

Žinoma, pradėti turime nuo Paryžiaus - Europos brangakmenio bei vieno lankomiausių planetos miestų. Skaičiuojama, kad Paryžius kasmet sulaukia apie 19 milijonų turistų! Tai ir legendinio Eifelio bokšto namai, jame randasi ir didžiausias pasaulyje - Luvro - meno muziejus, ir legendinė šalies virtuvė, romantika, stilius… Verta paminėti, kad Paryžiuje randasi šimtai neįtikėtinų muziejų ir miestas kiekvienam suteikia galimybę juos aplankyti - ar žinojote, kad žinomiausi Paryžiaus muziejai yra nemokami pirmąjį mėnesio sekmadienį, o Europos Sąjungos turistams iki 26 metų visi muziejai visą laiką yra nemokami? Prancūzijos sostinę aplankyti siūlo ir Interlux Travel -  kelionė į Paryžių suteiks galimybę aplankyti ne tik ją, bet kartu ir Amsterdamą bei Berlyną.

2. Roma

Romą be abejonės galima laikyti daugelio keliautojų miestu - favoritu. Tai miestas, įgavęs pravardę “amžinasis miestas”, kuris pasižymi stiprybe, giliu istoriškumu, kur kieviena gatvelė gali būti laikoma žaviu istoriniu paminklu. Romoje rasite tokias ikonas kaip Koliziejus ir Trevi fontanas, pro kuriuos kasdien traukia tūkstančiai turistų. Tačiau mieste galima atrasti ir kitų įspūdingų neturistinių vietų, nes visas miestas yra lyg milžiniškas istorinis paminklas, tad į Romą galima grįžti daug kartu ir vis atrasti kažką naujo.

3. Stambulas

Per savo daugiau nei 2500 metų gyvavimo istoriją Stambulas turėjo daug vardų - Bizantija, Konstantinopolis, Naujoji Roma ir šiandien yra laikomas vienu unikaliausių miestų pasaulyje. Miestas pasižymi savo geografine padėtimi - viena pusė yra Europos žemyne, o kita, keltu persikėlus per Bosforo sąsiaurį, yra Azijoje, tad per vieną dieną keliautojai gali apsilankyti dviejuose žemynuose! Lankantis Stambule, būtina apžiūrėti nepakartojamą Sofijos soborą, apsipirkti Didžiajame bei Prieskonių turguje, aplankyti Mėlynąją mečetę ir pasigrožėti miesto panorama iš Galatos bokšto. Stambulą pažinti galite ir su mumis - pažintis su Stambulu atvers galimybes pamatyti ne tik išvardintas vietas, bet ir dar daugelį kitų.

4. Barselona

Unikalioji Barselona būtinai turėtų atsirasti Jūsų kelionių sąraše! Gaudi, paplūdimiai bei gotikinis kvartalas būtų tik nuotykių pradžia. Barselona - tai Katalonijos, didingo Europos miesto, sostinė, garsėjanti ne tik kaip viduramžių centras, bet ir savo nepaprastais moderno stiliaus pastatais - Antonio Gaudi ir kitų architektų darbais. Nieko nelaukdami kviečiame pasižvalgyti po Interlux Travel siūlomą pažintinės kelionės programą - klasikinė Ispanija. Viešnagės metu aplankysime nuostabiai gražią Barselonos šventykla - Sagrada Familia bei kitus žymiausius Antonio Gaudi darbus, tarp jų ir „Casa Mila“ namą, vietinių vadinama „La Pedrera“. Nepamiršime ir Triumfo arkos bei „PaseodeLluísCompanys“ alėjos, o ekskursiją užbaigsime vienoje gražiausių vietų, kurią myli ne tik Barselonos svečiais, bet ir miesto gyventojai - Montjuic kalno.

5. Praha

Čekija garsėja tuo, kad turi daugiausiai pilių pasaulyje ir būtent Prahoje galimą rasti didžiausią pilį. Prahos pilis dėl savo dydžio netgi pateko į Gineso rekordų knygą! Pilies viduje pamatysite Auksinę gatvę, ikonišką Šv. Vito katedrą bei Karališkuosius rūmus, kuriuos per amžius naudojo Čekijos karaliai ir karalienės. Vis tik Praha - tai ne tik pilių miestas - šis Europos perlas dėl savo vaizdingų gatvelių, gotikinės architektūros bei  UNESCO saugomo žydų kvartalo būtinai turėtų būti įtrauktas į jūsų lankytinų Europos miestų sąrašą. Ir nors miestas pirmiausiai patraukia keliautojo dėmesį dėl istorinių paminklų, Prahą galima skirstyti į “naujai seną”, nes čia atrasite ir modernių vietų, tokių kaip Šokantis namas bei grafičiais papuošta Lenono siena. Kelionę autobusu į Prahą atrasite ir pas mus - 5 d. kelionė į Prahą ir Drezdeną. Pažadame, kad šios pažintinės kelionės metu aplankysime žymiausius Prahos kampelius! Iki susimatymo kelionėse!

Jūsų InterluxTravel 🙂