Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

TOP 5 INTERLUX TRAVEL KELIONĖS KRUIZINIU LAIVU

Nors atrodytų, kad pagrindine turistai renkasi keliones lėktuvu ar autobusu  - labai didelio susidomėjimo sulaukė ir kruizinės kelionės. Kviečiame susipažinti su mūsų turistų TOP 5 kruizais.

5. Alandų salynas  – tai mažiausias Suomijos regionas kuriam priklauso virš 6500 salų  ir jos turi vos 30 000 gyventojų. Alandų salos turi savo pašto ženklus, automobilių numerius,  vietinė kalba yra švedų. Nors salų yra labai daug – iš jų gyvenamos tik 60. Tarp lietuvaičių šis kraštas nėra labai populiarus renkantis atostogas – tačiau kasmet čia apsilanko ~ 2 milijonai turistų. Viena iš įdomybių – užsieniečiai žemių nusipirkti teisės čia neturi (tai galioja ir patiems Suomiams ar Švedams) taip pat Alanduose nėra Europos Sąjungos muitų tad kaimyninių šalių gyventojai dažnai plaukia iki salų keltais, kad galėtų įsigyti norimų prekių žymiai pigiau.

4. Gotlanadas – 4 dienų nuotykis aplankant Taliną, Visbį bei Pernu nepaliko abejingų! Visbis  – yra vienintelis miestas Gotlando saloje kuris priklauso Švedijai. Jis laikomas geriausiai išsilaikiusiu viduramžių miestu ir yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Visą senamiestį juosia 3,6 km ilgio gynybinė siena iki šiol turinti išlikusius 27 bokštus iš 29! Čia laisvu nuo ekskursijų metu galima apsilankyti  Gotlando muziejuje, katedroje ar Visbio botanikos sode. Pernu – Estijos kurortas, vasaros rezidencija ir atostogų sostinė. Čia rasite daugybę puikių SPA centrų, viešbučių bei begales kitų pramogų. Poilsiautojus žavi švarūs smėlio paplūdimiai, grynas oras, ramybė bei jachtų pilnas uostas.  Šiemet kelionę į Gotlandą turėsime tik keik kitokia programa: bus aplankomas Helsinkis, Visbis ir Talinas.

3. Jei domina kiek ilgesnės kelionės – Norvegijos fiordai  puikus pasirinkimas. 6 dienų kelionės metu yra aplankomas Helsinkis, Stokholmas, Talinas, Bergenas, Oslas, Flamas bei Gudvangenas.  Gamtos ir kalnų mylėtojams tai tikra atgaiva. Visą Norvegijos gamtos grožį ir didybę galima pajusti tik keliaujant vandeniu. Kelionė prasideda  laivu iš Flamo uosto esančio prie paties ilgiausio Norvegijos fiordo ir plaukiama į senąjį vikingų kaimą Gudvangeną. Šio kaimo pavadinimas išvertus į lietuvių kalbą reiškia ,,dievų vieta prie vandens“. Tai itin turistų pamėgta vieta ir yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Iš kaimelio atsiveria kvapą gniaužiantys slėnio ir fiordo vaizdai, galima gerėtis aukštomis uolomis, snieguotomis kalnų viršūnėmis ir skaidraus vandens lygumomis.
Nortiems aplankyti  Nerėjaus fiordą – turime dar vieną kruizinę kelionę po Skandinaviją. Jos metu galėsite aplankyti ne tik Helsinkį, Stokholmą, Oslą ar Taliną, bet ir Kopenhagą.

2. Vienas populiariausių Naujųjų metų kruizų ir ypatingai pamėgtas grupių – 4 dienų kruizas Baltijos jūros keliais: Stokholmas –Talinas - Helsinkis. Kelionės metu aplankomos trys sostinės, turistai turi ekskursijas senamiesčiuose taip pat laisvu nuo ekskursijų metu galima paskanauti kiekvienos šalies skanėstų bei pagilinti žinias begalėje muziejų. Helsinkyje galima užeiti į unikalią Temppeliaukio bažnyčią esančia uoloje, apsilankyti senato aikštėje ir Helsinkio katedroje kur žiemos metu stovi papuošta eglė, seniausiame turguje įsigyti suvenyrų iš elnio ragų bei odos. Stokholme -  pasisekus galima pamatyti kaip prie karališkųjų rūmų keičiasi sargyba. Jei čia vyksite – labai rekomenduojame internete pasižiūrėti sargybos keitimosi grafiką ir būtinai šiame procese sudalyvauti.

1. Tūkstančius turistų iš Lietuvos sugundęs ir jau metai iš metų esanti numeris vienas kruizas:  Talinas –Stokholmas – Talinas (aplankant Rygą). Ši kelionė ne tik patraukli savo kaina tačiau ir trukme. Tik 3 dienos, o aplankomas Talinas, Stokholmas ir Ryga! Pasisėmę žinių ekskursijų metu pailsėti ir papramogauti galima grįžus į keltą. Ten keliautojų laukia gyva muzika, karaoke, diskoteka, naktinė šou programa ir daugybė kavinių, barų bei SPA centras.

Tikimės nors vienas kruizas sudomino ir susitiksime jau šių metų kelionėse. 🙂

Jūsų InterluxTravel 🙂