Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

PASIŽVALGYKIME: KAIP VELYKAS SUTINKA ISPANIJA IR KODĖL VERTA TEN APSILANKYTI?

Interlux Travel sveikina visus su praėjusiomis šventėmis! Smagu, kad pavasaris džiugina mus saulės spinduliais, o bundanti gamta kviečia visus pamiršti šaltį bei ruoštis svaiginantiems kelionių nuotykiams. Tikimės, kad mūsų keliautojai turėjo galimybę pailsėti per ilgąjį savaitgalį, pabūti su šeima bei pasidžiaugti tikru pavasariu lauke. Na o mes siūlome pasižvalgyti, kokias gi Šv. Velykų tradicijas turi keliautojų taip mylima Ispanija?

Tikras pavyzdys, kaip reikia sutikti šią pavasario šventę, yra Valensija. Velykų metu Valensija tampa ryškių bei spalvingų švenčių miestu. Pagrindinis įvykis, garsinantis miestą, yra Semana Santa Marinera arba Šventoji Jūrų savaitė. Ši unikali šventė sujungia religinį atsidavimą ir Valensijos jūrinę kultūrą. Visą savaitę iki Velykų pirmadienio mieste vyksta spalvingos procesijos, o vietiniai, kaip ir turistai, mėgsta pasivaikščioti Valensijos paplūdimiais prieš arba po procesijos. Procesijų metu skamba muzika, netrūksta nuostabių gėlių kompozicijų, bet labiausiai turistus traukia tradiciniai chalatai bei smailios skrybėlės.

Daugelį traukė ir Velykų sutikimas Katalonijos sostinėje Barselonoje, kuri taip pat garsėja  žavingomis tradicijomis. Žinoma, tokiu metu miestas taip pat džiugina ir fantastiškais saulėtais pavasario orais, kviečiančiais į ilgus pasivaikščiojimus paplūdimiu. Reikšmingiausia Velykų tradicija Barselonoje yra Mona de Pascua, arba spalvingas Velykų pyragas. Šis pyragas dažniausiai dekoruojamas šokoladu ir kitais saldumynais. Jei anksčiau pyragas buvo paprastas sausas pyragas su tikrais kiaušiniais, šiandien kepėjų kūrybiškumui ribų nėra. Tikriausiai galite rasti visko: nuo tradicinių Velykų dizainų, tokių kaip zuikiai, iki šiuolaikinių žaislų, komiksų būtybių ar garsių animacinių filmų personažų. Miesto gyventojai bei svečiai mėgsta vaikščioti po daugybę kepyklų, konditerijos parduotuvių ir prekybos centrų ir apžiūrėti įvairius kūrybingus pyragus. Žinoma, juos išbandyti taip pat būtina!

Ne ką prasčiau už jau minėtus miestus pasirodo ir Malaga. Yra daug priežasčių aplankyti šį miestą, o Velykų tradicijos tikrai yra viena iš jų. Viena žinomiausių tradicijų -  Semana Santa (Šventoji savaitė), dažnai švenčiama pirmąją balandžio savaitę. Ji tęsiasi nuo Verbų sekmadienio iki Velykų dienos arba Prisikėlimo sekmadienio. Šiuo laikotarpiu Malagos centro gatvėse gausu vietinių gyventojų ir turistų, kurie eina pamatyti įspūdingų religinių procesijų, vykstančių kiekvieną dieną, ryte ir naktį. Neatsižvelgiant į religines pažiūras, tai yra dėmesio vertas įvykis! Žinoma, per Velykas Malagoje neapsieinama ir be unikalaus maisto, kuris yra esminis Velykų aspektas. Miestas nustebina įvairiausiais žuvies ir daržovių patiekalais, gaminamais pagal religines tradicijas, taip pat skaniais desertais bei Velykoms būdingais pyragais.

Na o viena unikaliausių vietų švęsti Velykas Europoje yra pietų Ispanijoje esanti Sevilija, kur Velykos švenčiamos kaip didžiausia šventė šalyje. Velykų savaitę gausu procesijų gatvėse, kurių metu orkestrai groja nuotaikingą muziką, o dalyviai apsirengia pelerinomis su smailiomis skrybėlėmis. Procesijos vyksta ne tik dieną, bet ir naktį, tad miesto svečiai būtinai turi pabusti ir pamatyti bent vieną naktinę eiseną! Nuotaika būna visai kitokia, didelėmis žvakėmis eisenos dalyviai lašina žvakių vašką ant mažų sidabrinės folijos rutuliukų, kuriuos paruošė vaikai, tikėdamiesi didžiausio žvakių vaško kamuoliuko. Velykų minėjimas Sevilijoje toks svarbus, kad procesijos blokuoja visą pėsčiųjų eismą mieste. Ar galite įsivaizduoti, kokia šventinė nuotaika tvyro ore??

Turbūt jau supratote, kad Velykos Ispanijoje turi didžiulę reikšmę, o jų minėjimas garsina šalį visame pasaulyje. Velykų sutikimas šioje šalyje galėtų būti puikus Jūsų kitų metų kelionės pasirinkimas! Žinoma, vykti į Ispaniją galima bet kada, ne tik per Velykas, o jau minėti miestai šalį garsina ne tik Velykų tradicijomis, bet ir puikia architektūra, paplūdimiais bei vaizdais. Tad keliautojai mielai renkasi tiek poilsines, tiek pažintines keliones, o Interlux Travel turi ne vieną kelionės pasiūlymą į šią nuostabią šalį. Turime tiek pažintinių kelionių pasiūlymų autobusu, tokių kaip Kelionė į Ispaniją, aplankat kitus Europos miestus, tiek ir poilsinių kelionių lėktuvu, kaip, pavyzdžiui, Poilsis Šiaurės rytų Ispanijoje. Visus kelionių pasiūlymus į Ispaniją keliautojai gali rasti čia: Kelionės į Ispaniją. Ispanija - tai nuostabi šalis, pilna spalvingų tradicijų, tad Interlux Travel kviečia ją aplankyti ne tik niekada ten nebuvusius, bet ir jau apsilankiusius. Iki susitikimo ten!

Jūsų Interlux Travel 🙂