Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

NUOSTABIOJI NORVEGIJA: KĄ VERTA PAMATYTI?

Norvegija - tai šalis, kurią nesunku įsimylėti. Tai ir pribloškianti kalnų didybė, snieguotos viršūnės, statūs šlaitai, spalvoti mediniai namukai, ir veidrodiniai fjordai. Šį sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti - kiekvienas, mylintis laukinę gamtą, ten nori sugrįžti dar ir dar kartą. Ar žinojote, kad tik mažiau nei 2 procentai visos Norvegijos ploto yra apstatyta ir apgyvendinta žmonių? Ir netgi beveik 60 procentų Norvegijos sausumos ploto gali būti laikomi kalnais! Kuriant  kelionės programas į šią laukinės gamtos šalį, nėra lengva pasirinkti, su kokiomis gi vietomis norėtume supažindinti savo turistus, nes veiklų ir pažintinių objektų sąrašas gali tapti begalinis! Ši šalis nustebins visus - ir ieškančius pažintinės kelionės, ir kelionės kruizu, ir planuojančius kelionę šeimai. Bet ko gi praleisti tiesiog nevalia?

Įspūdingieji Norvegijos fjordai

Fjordai be abejonės yra šios šalies vizitinė kortelė ir pagrindinė atrakcija. Čia yra žinomų fjordų, kurie netgi įtraukti į UNESCO gamtos paveldo sąrašą. Daugiausiai jų keliautojai gali rasti vakarinėje šalies pakrantėje, o norintys apžiūrėti gali leistis į žygį pėsčiomis, arba atsipalaiduoti ir pasirinkti ekskursijas laiveliu. Būtent pastarąjį variantą siūlo ir Interlux Travel - turime net keletą kelionių po Norvegiją pasiūlymų, kurių metu aplankysite vieną gražiausių - Nerėjaus - fjordą. Tai ne tik puiki galimybė ieškantiems kelionės kruizu, tačiau ir vienas populiariausių būdų pamatyti visą Norvegijos gamtos grožį ir didybę. Jūsų kelionė laivu leis mėgautis žmogaus rankų nepaliestais Norvegijos vaizdais, aukštomis viršūnėmis su sniego kepuraitėmis, veidrodiniu vandens paviršiumi. Fjordo ilgis - netgi 18 kilometrų, o vietomis tik 500 metrų pločio.

Didieji miestai - Oslas ir Bergenas

Planuojant pažintinę kelionę į šią šalį, negalima praleisti šalies sostinės - Oslo, įsikūrusio vaizdingo 100 kilometrų Oslo fjordo pradžioje. Miestas išsiskiria pirmiausiai tuo, kad

jį sudaro ne tik žemyninė dalis, bet ir 40 salų, iš kurių kiekviena gali nustebinti savo meniškumu. Miestas egzistuoja jau šimtmečius, tad šiuolaikiniai pastatai persipina su senoviniais mediniais namukais, o miškingų kalnų reljefas puošia Oslą supančias salas. Nors Oslas, didžiausias Norvegijos miestas, yra žymus dėl savo kultūrinės įvairovės, nustebsite jo skleidžiama ramybe ir harmonija.

Bergenas galėtų būti sekanti turistų pažintinės kelionės stotelė. Tai antras pagal dydį Norvegijos miestas, kurio turtinga istorija glaudžiai susieta su modernumu. Būtent iš čia prasideda kelias į vaizdingiausius Norvegijos fjordus. Nors Norvegijoje Bergenas laikomas dideliu miestu, daugelis ten apsilankiusiųjų mano, jog miestą supa jauki atmosfera, būdinga mažam miesteliui. Miesto istorija prasideda prieš 900 metų, dar vikingų laikais. Kaip vienas iš Hanzos sąjungos tvirtovių, Bergenas jau keletą šimtmečių buvo klestintis Norvegijos ir kitų Europos šalių prekybos centras. Hanzos krantinė Briugen - tai pagrindinis miesto istorinis paminklas, įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Tiek Oslą, tiek Bergeną aplankyti kviečia ir Interlux Travel - galbūt laikas leistis į kruizinę kelionę po Norvegiją

Ką galima rasti šiaurės Norvegijoje?

Na, o jeigu nusprendėte patirti tikrą atšiaurųjį Norvegijos klimatą ir prisiliesti prie laukinės gamtos - teks keliauti į Norvegijos šiaurę. Pavyzdžiui, Lofotenų salos savo unikalumu bei išskirtiniu grožiu yra neabejotinai viena įdomiausių vietų Šiaurės Europoje. Ten nuvykę rasite daugybę kalnų žygių pasiūlymų, nuo gana lengvų iki reikalaujančių gero fizinio pasirengimo. Vienas turistų mėgstamiausių - Reinebringen žygis. Nors Reinebringen toli gražu nėra aukščiausias Lofoteno kalnas, vaizdas nuo jo viršūnės dažnai laikomas pačiu įspūdingiausiu ir atveriančiu gražiausią Norvegijos panoramą. Daugelis ikoninių nuotraukų yra padaromos būtent nuo šios viršūnės. Vykstant dar šiauriau nuo Lofotenų salų, nepasigailėsite, jei aplankysite Andøya salą. Čia atvykusieji grožisi vidurnakčio saule vasaros metu, būtent šioje vietoje matomos įspūdingiausios šiaurės pašvaistės, o į banginių safarį galima vykti ištisus metus.

Norvegijai išties nepagailėta grožio - gamta keliautojus apdovanoja įspūdingiausiais pribloškiančiais vaizdais. Tikimės, kad ši šalis atsidurs jūsų pažintinių kelionių norų sąraše. Iki pasimatymo Norvegijoje!

Jūsų Interlux Travel 🙂