Šventinės Atostogos: Svečiuose Pas Kalėdų Senelį Laplandijoje

Šventinės Atostogos: Svečiuose Pas Kalėdų Senelį Laplandijoje

Mieli keliautojai! Orams nenumaldomai šąlant ir dienoms trumpėjant, kiekvienas vis dažniau pagalvojame apie vis labiau artėjantį džiaugsmingiausią metų laiką - šventinį laikotarpį. Galvoje sukasi daugybė planų - dovanų pirkimas, šventinės vakarienės, susitikimai su šeime, pradeda neraminti mintis, kur gi šventes sutikti šiemet? Kelionių organizatorius Interlux Travel nekantraudamas nori savo keliautojams pristatyti naują kelionių aprašymų rubriką -  šventinių kelionių ciklą! O pradėti norime su pačia žavingiausa ir šventiškiausia kelionių kryptimi - nuostabiąja Laplandija.

Rožinis šiaurės dangus, pasivažinėjimas haskių rogutėmis, apšalusios eglės, garuojantis karštas šokoladas ir mirksinčios lemputės – Suomijos Laplandija yra ta vieta, kur atgyja visos jūsų sniego pilnos fantazijos. O pačiame jo centre yra Rovaniemis, esantis ant poliarinio rato ir oficialūs Kalėdų Senelio namai (jis juk turi žinoti geriausią vietą gyventi). Nuo šiaurės pašvaistės iki pasivažinėjimo šiaurės elnių rogėmis – žiema tolimoje šiaurėje kupina magijos, o Rovaniemis – puiki vieta nuotykiui arktyje. Tai ideali kelionė šeimai ir vaikų svajonių išsipildymas, bet taip pat ir romantiška kelionė išsiilgusiems prisiminimų apie svajonių kupiną vaikystę. Šiais metais turistams Interlux Travel siūlo tiek  autobusinę kelionę, tiek  kelionę lėktuvu į Laplandiją. Taip pat su džiaugsmu pranešame ir labai malonią naujieną - šiais metais keliauti į Laplandiją galėsite lėktuvu, tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus į Oulu! Visą kelionės pasiūlymą galite pamatyti čia: Laplandija iš Vilniaus. Norime atkreipti dėmesį ir į siūlomų datų pasirinkimą - Kalėdų Senelio šalyje galėsite sutikti tiek Kalėdas, tiek Naujuosius metus!

Kokių nuotykių galite tikėtis?

  • Šiaurės pašvaistė. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl žmones traukiaį Laplandija. Tačiau tai taip pat yra vienas dalykas, kurio, deja, negalime garantuoti, kad pamatysite. Šiaurės pašvaistės sezonas Laplandijoje trunka nuo rugpjūčio vidurio iki balandžio pradžios.
  • Kalėdų Senelio kaimelis. Įsikūręs 8 km nuo miesto centro, Kalėdų Senelio kaimelis yra visų šventinių dalykų Rovaniemyje epicentras. Galėsite aplankyti Kalėdų Senelį jo biure ir nusifotografuoti su juo, išsiųsti laiškus su specialiu poliarinio rato pašto antspaudu iš kaimo pašto arba apsilankyti kalėdinėje parodoje. Taip pat rasite ir daugybę žiemiškų užsiėmimų, įskaitant pasivažinėjimą haskiais, pasivažinėjimą šiaurės elnių rogėmis ir sniego motociklus!
  • Pasivažinėjimas haskiais. Rovaniemyje ir jo apylinkėse yra daug kelionių haskių rogėmis, priklausomai nuo to, kiek laiko turite ir kiek norite išleisti. Šalia Kalėdų Senelio kaimelio esančiame haskių parke galite sutikti ir paglostyti haskius bei užasisakyti pasivažinėjimą haskių rogėse. Galėsite pasirinkti 500 metrų, 2 km arba 5 km trasas, kurių nereikia rezervuoti iš anksto.
  • Pasivažinėjimas elniais. Laplandijoje gyvena daugiau nei 200 000 šiaurės elnių – daugiau nei yra žmonių. Panašiai kaip su haskiais, galėsite pasivažinėti šiaurės elnių rogėmis prie Kalėdų Senelio kaime. Yra 400 metrų, 1 km ir 3 km maršrutai. Rogėse telpa iki dviejų suaugusiųjų, o važinėsite susivynioję į šiaurės elnių kailius, kad jaustumėtės šiltai.
  • Sniegomobilis. Jei mėgstate šiek tiek daugiau adrenalino, Arkties kraštovaizdžiu galite pasigrožėti važinėdami sniego motociklu. Tokiubūdu Įveiksite daug didesnį atstumą nei su rogutėmis, galėsie nuvažiuoti į kai kuriuos atokius miškus, pamatyti ežerus aplink Rovaniemį.
  • Atspalaidavimas saunoje. Pirties menas yra neatsiejama suomių kultūros dalis ir puikus būdas sušilti po dienos sniege. Pirties metu atvėsti galėsite pasinėrę į sniegą!

Keletas patarimų iš Interlux Travel:

Žiemos sezonas Laplandijoje trunka nuo gruodžio iki kovo. Norėdami nesušalti, drabužius turėtumėte sluoksniuoti. Pradėkite nuo pagrindinio thermo sluoksnio. Tada pridėkite vilnonį megztinį, neperšlampamas slidinėjimo kelnes ir šiltą paltą ar striukę. Rankos ir pėdos dažniausiai yra tos kūno dalys, kurios pirmiausia pajunta šaltį. Merino vilnos slidinėjimo kojinės yra šiltos, bet pralaidžios orui, taip pat nepamirškite šiltų neperšlampamų batų. Galiausiai pridėkite pirštines – geriausiai dvi poras, apačioje – ploną vilnonę porą, o viršuje – neperšlampamas slidinėjimo kumštines pirštines, taip pat šaliką ir vilnonę kepurę.

Štai ko galite tikėti iš snieguotos šventinės Laplandijos! Vietų skaičius sparčiai tirpsta, tad siūlome nedvejoti ir savo šeimai padovanoti įspūdingas ir nepamirštamas šventes! Susitikime Kalėdu Senelio kaimelyje!

Jūsų Interlux Travel 🙂