Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

JUODKALNIJA: KAS GI TAIP TRAUKIA KELIAUTOJUS?

Atostogos kiekvienam reiškia skirtingus dalykus. Vieniems tai egzotinės kelionės ir poilsis prie jūros, kiti renkasi pažintines keliones po Europą, aplankant didžiuosius miestus bei žinomiausias vietas. Interlux Travel džiaugiasi, kad gali savo keliautojams pasiūlyti platų spektrą tiek pažintinių, tiek poilsinių kelionių. Mes stengiamės atsižvelgti į turistų norus, stebime naujausias tendencijas ir kuriame tokius kelionių pasiūlymus, kurie kuo labiau atitiktų keliautojų norus ir poreikius. Viena tokių naujai atrastų krypčių - tai kelionių pasiūlymai į Juodkalnija.

Per pastaruosius porą metų Juodkalnija tapo viena iš populiariausių Europos šalių, ypač vasarą, puikiu oru. Žmonės mėgsta Juodkalniją apibūdinti kaip „Kroatiją be minios žmonių“, ir nenuostabu, turint omeny krištolo skaidrumo vandenis bei mielus miestelius, kuriuos galima sutikti šioje šalyje. Turėdama daugiau nei 300 km pakrantės, daugybę kalnų, penkis nacionalinius parkus ir daugybę idiliškų miestų bei miestelių Juodkalnija tampa vis populiaresniu traukos objektu. Šalis stebina ne tik stulbinančiais kraštovaizdžiais ir nuostabiais papludimiais, bet ir daugybe požeminių vietų ir senovės karalystės liekanų, tikru lobiu istorijos mėgėjams. Tad kokios gi vietos Juodkalnijoje yra mėgstamiausios turistų?

Kotoro įlanka - tai viena spalvingiausių Juodkalnijos vietų. Tai yra viena iš populiariausių kelionių krypčių dėl daugelio priežasčių, tačiau didžiausias jos akcentas yra nuostabus kraštovaizdis. Nors techniškai tai nėra fiordas, įlanka panaši į jį, o žali kalnai suteikia tobulą foną mėlyniems įlankos vandenims. Vieta turi ir istorinės reikšmės. Daugelis miestų, miestelių ir kaimų, supančių pačią įlanką, yra viduramžiško pobūdžio ir puikiai išsilaikę. Kotoro įlankoje taip pat yra daugybė stačiatikių krikščionių ir katalikų bažnyčių bei katedrų, iš kurių daugelis tarnauja kaip savotiška religijos tyrinėtojų ir piligrimų meka. Be viso to, Viduržemio jūros klimatas leidžia leistis į žygius pėsčiomis, plaukioti valtimis ir užsiimti kita veikla lauke ištisus metus. Ekskursinę išvyką į Kotoro įlanką be abejo savo keliautojams siūlome ir mes - poilsis Juodkalnijoje.

Morača upės kanjonas. Kelias per Morača upės kanjoną vadinamas Europos keliu E65 ir yra pilnai asfaltuotas, tačiau jus nustebins visais atžvilgiais. Greitkelis yra nutiestas palei siauro kanjono kraštą per daugybę tunelių. Šis kelias, pažymėtas daugybe vingių ir tunelių stebina nuostabiu kraštovaizdžio grožiu. Važiuojant šiuo keliu galite mėgautis nuostabiu kontrastu tarp stačių, tamsių uolų ir šviesios, žalios upės, o tolumoje švyti apvalios, baltos Bjelasica

Cetinė – tai tipiškas Juodkalnijos miestas, čia vyrauja šios šalies dvasia. Tai senoji Juodkalnijos karališkoji sostinė, kurioje istorija ir kultūra susipina ir sukuria kerinčią patirtį. Klaidžiodami gatvėmis susidursite su didingais rūmais, intriguojančiais muziejais ir gyvomis vietinėmis tradicijomis. Kiekviename rajone yra ką pamatyti – ir senus karališkuosius rūmus, didingą ambasados ​​pastatą, įmantraus dizaino bažnyčią. Miestas nėra labai didelis, o gatvėmis galima pasivaikščioti ir pėsti. Cetinė kviečia pasigilinti į žavią jos istoriją ir žada kiekvieną smalsų keliautoją apdovanoti prisiminimų lobynu, kurį reikia branginti.

Nacionalinis Durmitoro parkas. Parkas yra plačiame kalnų regione šiaurės vakarinėje Juodkalnijos dalyje, apsuptas Pivos ir Taros upių, o jame yra 23 kalnų viršūnės, kurių aukštis viršija 2300 metrų. Tai nepaliestos gamtos kampelis, panašus į Alpes ir ledynų ežerus. Jį sudaro du nedideli ežerai, sujungti kanalu, dėl kurių vietiniai šį ežerą vadina „kalnų akimis“. Vanduo čia labai švarus ir skaidrus, o miško pievos nusėtos laukinėmis braškėmis. Vaikštant nuostabiu ramiu mišku sunku įsivaizduoti, kad ši vieta yra beveik pusantro tūkstančio metrų aukštyje virš jūros lygio. Parke netrūksta ir krioklių, pavyzdžiui, Taros upės kanjonas, giliausias Juodkalnijos Durmitoro nacionalinio parko kanjonas, turi keletą krioklių, besileidžiančių palei Taros upę.

Juodkalnija būtinai turėti atsirasti kievieno keliautojo sąraše, o ypač tų, kurie negali atsispirti gamtos grožiui bei ieško gerų pažintinės kelionės pasiūlymų. Jeigu dar nenusprendėte, kur norėtumėte praleisti vasaros atostogas, kviečiame griebti paskutinės minutės pasiūlymus kelionių pasiūlymai į Juodkalnija. Lauksime Jūsų Juodkalnijoje!

Jūsų Interlux Tavel 🙂