Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

KULTŪRINIS PAVELDAS AR POILSIS PRIE JŪROS: KO TIKĖTIS VYKSTANT Į GRAIKIJĄ?

Graikijos pavadinimas iššoka ne vieno keliautojo aplankytų šalių sąraše, o pati šalis yra tikrai populiari tarp lietuvių, tiek kaip poilsinė, tiek kaip pažintinė kelionė. Ne vienas, ten nuvykes, žada grįžti dar ir dar kartą, o kai kuriems tai tampa kasmetinių vasaros atostogų kryptimi. Graikija žavi dėl daugelio dalykų - tai ir istorinis traukos centras, su daugybe griuvėsių, menančių antikinius laikus ir pasakojančius didingas istorijas, ir įspūdinga gamta, išraižyta kalnų, serpantinų ir slėnių. Be abejo traukia ir egzotinis žydras vanduo, kviečiantis poilsio prie jūros. Turistai traukia tiek į žemyninę Graikiją, tiek į jos salas ir vasarą graibstyte graibsto paskutinės minutės kelionės pasiūlymus į šią šalį. Interlux Travel savo keliautojams taip pat turi paruošęs keletą viliojančių kelionės pasiūlymų - kelionės į Graikiją. Tad kas gi taip traukia keliautojus ir ko galima tikėtis, atvykus į Graikiją?

Ne paslaptis, kad paskutiniu metu Europą alina dideli karščiai. Ne išimtis ir Graikija - šią vasarą temperatūra siekė iki 40 laipsnių! Visiems žinoma, kad Graikijos klimatas kitoks nei Lietuvos, ir vasara joje bus tikrai karštesnė, bet vis tik, norintys į šalį vykti liepos mėnesį, turėtų atkreipti į tai dėmesį, pasiruošti tiek fiziškai, tiek morališkai. Svajojantiems pamatyti Graikijos grožį ir leistis į pažintinę kelionę, bet bijantiems karščio, Interlux Travel siūlo vėlesnes datas - rugsėjo bei spalio mėnesius, kuomet krantus skalaujantis vanduo vis dar maloniai šiltas, bet oro temperatūra nebe tokia alinanti, o ir turistų srautas gerokai mažesnis. Pavyzdžiui, Kelionės lėktuvu į Graikiją su poilsiu olimpinėje Rivjeroje pasiūlymas turi net po keletą datų rudenį! Na o norintiems pamatyti nuostabiąją Kretos salą siūlome apsvarstyti poilsinės kelionės lėktuvu į Kretos salą pasiūlymą.

Vienas pagrindinių dalykų, garsinančių Graikiją - tai jos kultūrinis paveldas, prisidedantis prie šalies žavesio ir išskirtinumo. Tiesiog būtina pamatyti bent jau žymiausius turistinius objektus! Vykstant į jau anksčiau minėtą kelionę į Graikiją aplankant olimpinę Rivjerą aplankysite visą puokštę garsių istorinių vietų, o kelionės gidas papasakos ne vieną įtraukiančią istoriją. Kelionės metu aplankysite žymųjį Olimpą ir iš 1300 metrų aukštyje esančios apžvalgos aikštelės galėsite grožėtis nepakartojamu šiaurės Graikijos vaizdu ir pamatyti aukščiausią kalnagūbrio tašką - Mitikos viršūnę, kurios aukštis siekia 2917 m. Olimpas yra ne tik istorinis ir mitologinis reiškinys, bet ir archeologinis gamtos paminklas nuo XX amžiaus pabaigos. Įsikūręs į šiaurės rytus nuo Tesalijos, kalnas senovėje buvo natūrali neįveikiama siena tarp Tesalijos ir Makedonijos. Nuo 1938 m. Olimpo kalnas tapo gamtos draustiniu. Paskui leisitės į pažintinę ekskursiją po Šventuosius meteorus. Tai unikalus gamtos reiškinys ir vienas didžiausių ortodoksų vienuolynų kompleksų Graikijoje. Meteoro vienuolyno bendruomenė atsirado 9 a., kai vietiniuose urvuose apsigyveno atsiskyrėliai. Žinoma, neužmiršime ir Atėnų, Graikijos sostinės, su turtinga ir spalvinga jos istorija. Visos kelionės metu susipažinsime su garsiomis ne tik Atėnų, bet ir visos šalies vietomis.

Graikija ne mažiau žymi ir kaip egzotinė kryptis ir tikrai ne visi keliautojai ją renkasi dėl jos gilios istorijos. Graikija vilioja ir balto smėlio paplūdimiais, perregimu šiltutėliu vandeniu ir nuostabia kalnų panorama. Jos salos yra ypatingai populiarios ir kasmet pritraukia milžiniškus srautus turistų. Norėtume pakalbėti apie vieną iš jų - Kretos salą. Interlux Travel organizuojamas kelionės pasiūlymas nukels turistus iš Rygos tiesiai į salą. Kreta - Graikijos perlas ir didžiausia Graikijos sala. Vietiniai kraštovaizdžiai žavi ir reprezentuoja graikų mitų epą, nuostabius smėlio paplūdimius, nuostabius kalnų ir uolų kraštovaizdžius, slėnius su datulių ir alyvmedžių giraitėmis, vynuogynus ir apelsinų sodus. Kretos oras drėgnas, o oras švelnus ir saulėtas tris šimtus dienų per metus. Be poilsio prie jūros, kurioje kelionės metu tikrai netruks, turėsite galimybę pamatyti ir žymiausius Kretos miestus, tokius kaip Retimną, Chaniją, Salos sostinę Heraklioną. Aplankysime ir aukštų kalnų ir alyvmedžių giraičių apsuptą Kurno ežerą – didžiausią gėlo vandens ežerą visoje saloje, kuriame gyvena ir vėžliai. Turkio spalvos vandens spalva, nedideli balto smėlio paplūdimiai, galimybė maudytis ir (arba) išsinuomoti katamaraną ar baidarę daro šį ežerą idealia vieta atsipalaiduoti ir pasivaikščioti! Nepamiršime ir Dzeuso urvo, esančio kalnų grandinės šlaite, iš jo atsiveria nuostabus vaizdas į Lassithi plokščiakalnį – žalią, derlingą plynaukštę, apsuptą didingų kalnų, įspūdingą savo grožiu ir dydžiu. Būtų galima vardinti ir vardinti miestus bei miestelius, gamtos kampelius ir paplūdimius, kurių Kretos sala yra nusėta!

Taigi Graikija ne veltui pelno vardą kaip viena populiariausių kelionės krypčių Europoje. Ji universali ir prisitaiko prie bet kokių keliautojų norų - tinka tiek poilsiui, tiek pažintinei kelionei, tai ideali vieta tiek ieškantiems kelionės šeimai, tiek romantiškam pasibuvimui dviese, tiek vienišiems nuotykių ieškotojams. Iki susimatymo!

Jūsų Interlux Travel 🙂