Kelionių agentūra Vilniuje ⭐️ Pigios kelionės ⭐️ InterLux

SKRENDATE IŠ VILNIAUS ORO UOSTO? KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI

Nors vasara ir baigėsi, keliaujančiųjų kiekis, panašu, kad nemažėja, bet atvirkščiai - tik didėja. Žmonės skuba prasiilginti vasaros atostogas šiltuose kraštuose, vis dar nemažai lietuvių plūsta į Turkiją, Egiptą bei Graikiją, baigusis vasarai, žinoma išaugo ir verslo kelionių kiekis. Tad visai nenuostabu, kad pastaruoju metu socialiniuose tinkluose bei žiniasklaidoje sklando ne vienas pranešimas apie dideles eiles išvykstant iš Vilniaus oro uosto. Prie eilių išaugimo prisidėjo ir sustiprintos aviacijos saugumo patikros. Apie tai dalinosi ir žymus kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas - jis į skrydį nepavėlavo tik dėka gerų žmonių, užleidusių jam vietą patikros eilėje. Didžiausias pikas Vilniaus oro uoste įprastai susidaro tris kartus paroje: ryte nuo 4 iki 6 valandos, vidurdienį nuo 11 iki 14 valandos ir vakare nuo 17 iki 20 valandos. Tačiau rekomenduojame kelionei pasiruošti iš anksto, nesvarbu kokiu laiku būtų jūsų skrydis. Interlux Travel nori su keliautojais pasidalinti keletu patarimų, kaip išvengti vėlavimų oro uoste, bei ką daryti, susidūrus su nemaloniomis situacijomis ne dėl jūsų kaltės.

Kaip išvengti streso ir vėlavimo?

  • Atvykite laiku. į oro uostą atvykti patartina likus ne mažiau kaip dviem - trim valandoms iki skrydžio. Turėkite omenyje, kad turėsite atlikti keleivių ir bagažo registraciją, saugumo procedūros. Visa tai pastaruoju metu Vilniaus oro uoste gali užtrukti žymiai ilgiau nei anksčiau.
  • Registraciją į skrydį atlikite internetu. Tai puiki galimybė sutaupyti laiko ir kelionei pradėti ruoštis jau namuose. Registracija internetu yra nemokama, tik nepamirškite išsisaugoti/atsispausdinti bilietus.
  • Dokumentus pasiruoškite iš anksto. Tai, kokie dokumentai reikalingi, priklauso nuo planuojamos lankyti šalies. Įsitikinkite, kad turite tinkamą bei galiojantį asmens dokumentą, pasirūpinote leidimais, vizomis, vaikams reikalingais dokumentais.
  • Tinkamai paruoškite bagažą. Pasidomėkite iš anksto, kokios yra jūsų pasirinkto oro vežėjo taisyklės dėl bagažo svorio ir matmenų. Būtinai pasitikrinkite ir ar rankiniame/registruotame bagaže neturite draudžiamų daiktų - sąrašą rasite čia.
  • Galite pasinaunoti greitosios keleivių aviacijos saugumo patikros paslauga (fast track). Ši paslauga mokama, tačiau tikrai gali išgelbėti, jeigu matote, kad iki skrydžio liko labai mažai laiko.

Ką daryti, jeigu skrydis buvo atšauktas ar atidėtas?

Kelionių nuotaika gali greitai apkarsti, jeigu jau oro uoste susiduriama su problemomis ir išskristi nepavyksta. Situacija gali būti tikrai nemaloni ir iš esmės sujaukti atostogų planus. Tačiau Interlux Travel pataria įjungti šaltą protą, neleisti emocijoms imti viršų ir prisiminti, kad jūsų teises saugo Europos Sąjungos teisės aktai ir  jums greičiausiai bus kompensuota už nepatogumus. Štai keletas patarimu jums:

  • Turėkite pasiruošę visus dokumentus. Net iš žinodami, kad skrydis gali būti atidėtas ar atšauktas, į jį užsiregistruokite, kad galėtumėte pretenduoti i kompensaciją.
  • Neišskridusiems dėl oro linijų kaltės privalo būti suteikta pagalba. Skrydžiui vėluojant, keleiviui suteikiamas nemokamas maitinimas, jūs turite teisę paskambinti. Jei skrydis atidedamas ilgiau nei 5 valandoms, žmogus turi teisę į nemokamą nakvynę.
  • Išsiaiškinkite, kodėl skrydis buvo atšauktas ar atidėtas. Jei skrydis neivyksta dėl ypatingų aplinkybių, kurių nebūtų galima išvengti net ir oro vežėjui imantis visų pagrįstų priemonių (blogos oro sąlygos, karo padėtis), kompensacijos tikėtis nevertėtų. Oro linijoms atšaukus skrydį dėl kitų priežasčių - pagal Europos parlamento reglamentą keliautojui priklauso kompensacija.
  • Kuo greičiau pateikite pretenziją. Tai galite padaryti čia.

Pabaigai norime priminti, kad labai svarbu į oro uostą atvykti laiku, tokiu būdu išvengsite begalės nereikalingo streso. Juk dažniausiai kelionės lėktuvu asocijuojasi su atostogomis - juk galime jas pradėti šiek tiek anksčiau, ir vėliau, praėjus patikras, pasimėgauti kavos puodeliu. Interlux Travel linki Jums saugių kelionių be streso!

Jūsų Interlux Travel 🙂